SZOLNOK

2019.04.06. 13:30

Vasárnap zárul a Munkácsy-kiállítás Szolnokon

Vasárnap zárja kapuit a város Munkácsy-kiállítása, mely a várakozásoknak megfelelően számos érdeklődőt vonzott a Szolnoki Galériába.

Hartai Gergely

Nem volt ez másként a hét vége felé közeledve sem. A Damjanich János Múzeum a kiállítás utolsó napjaira is nagyszámú látogatóközönségre készült.

– Az elmúlt két hétben megemelkedett a látogatottság. Csütörtökön például négyszázkilencvenen érdeklődtek a helyi tárlat iránt – tájékoztatta hírportálunkat a kiállítótér munkatársa. Ádám Adrienn hangsúlyozta, a hét második feléig közel negyvenhatezer látogató kereste fel a Munkácsy-festményeket.

Azt is megtudhattuk, a galéria épületének őrzése a kiállítás zárását követően is tart, hiszen a tárlat szakszerű bontása és a nagy értékű festmények leemelése teljes körű védelmet és komoly figyelmet igényel. Az utómunkálatok közepette ráadásul rendkívül szigorú biztonsági előírásoknak is meg kell felelni.

A több világhírű alkotást is soraiban tudó kiállítás képeit végül Pécsre szállítják, ahol őszig tekinthetik meg azokat érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában