JÁSZBERÉNY

2019.05.24. 16:10

Ismerd meg a körülötted élő világot! címmel rendeztek fórumot

A fórumnak a középpontjában az iszlám, a migráció és annak társadalmi hatásai, valamint a vallásközi párbeszéd állt. Az előadók a tudomány, a vallás és a biztonságpolitika oldaláról közelítették meg a témát.

Illés Anita

Dr. Rostoványi Zsolt professzor, iszlámszakértő az iszlámról, mint kihívásról tartott előadást. Rámutatott arra, hogy a témában sokszor előforduló általánosítás, információhiány miatt az iszlám veszélyforrásként jelenik meg Európában.

Beszélt a keresztény–iszlám párbeszédről is, szerinte a törésvonal nem a két vallás között van, hanem a szélsőségek és mérsékeltek között. Az egyistenhívő vallások egymáshoz való közeledését emelte ki dr. Novák István teológus, jászberényi plébános is. A párbeszéd ugyanis előmozdíthatja, hogy a különböző vallású emberek megtanuljanak egymás mellett élni.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő németországi tapasztalatai alapján a párhuzamos társadalmak veszélyeire hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában