SZOLNOK

2019.05.03. 12:41

Már a tizedik Civil Konferenciát rendezték meg Szolnokon

Tizedik alkalommal szervezték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferenciát. A Civil ­Információs Centrumot is működtető Contact Mksz rendezvényének a városháza adott otthont.

Kovács Berta

– Nagy megtiszteltetés, hogy a megye civil szervezeteivel együtt tíz éve folyamatosan találkozhatunk, együtt gondolkodhatunk tartalmas előadásokon – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke megnyitóbeszédében rámutatott, megyénkben rendkívül jó a kapcsolata a civil szervezetek többségének a települési önkormányzatokkal.

Dr. Kecskés Pétert, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője a civil szervezeteket érintő aktuális kérdésekről tartott előadást. Elmondta, e szervezetek tevékenységi köre rendkívül széles, közös azonban bennük, hogy összefognak valami jó ügy érdekében, tesznek valamit környezetükért, egymásért, és nem fizetségért, hanem lelkesedésből. Fontos számukra az adományok mellett az állami támogatás is. A NEA-nál idén összesen 5,9 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésükre.

A konferencián szó volt még a civil szervezetek és a NAV közötti kommunikációról, a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól, valamint az uniós rendeletnek megfelelő helyi közösségi fejlesztési stratégia megvalósítására alakult szolnoki és tiszaföldvári akciócsoport is bemutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában