tehetséggondozás

2019.06.01. 10:53

Országos tanulmányi versenyt rendeznek Kisújszálláson

Az Oktatási Hivatal felkérésére a Kádas György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény rendezi meg a XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Versenyt.

Daróczi Erzsébet

Az intézmény különleges bánásmódot igénylő, sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékos, értelmileg akadályozott, autizmussal élő és súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek nevelését, oktatását látja el óvodától a szakiskoláig – tudtuk meg Tatár Jánosné intézményvezetőtől.

Az országos komplex tanulmányi verseny célja a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák 6. és 7. évfolyamos diákjainak tehetséggondozása, a versenyzők kiemelkedő képességének, teljesítményének bemutatása, pályaorientációjuk segítése.

A háromnapos rendezvényre az ország különböző pontjairól érkezik az a száz tanuló felkészítő tanárokkal együtt, akik a megyei fordulókon első helyezést értek el. A verseny témakörei: magyar irodalom és nyelvtan, történelem, életvitel, gyakorlati ismeretek, földrajz és természetismeret. A verseny ünnepélyes megnyitója ma este hat órakor lesz a Vigadó Kulturális Központ színháztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában