szolnok/galériával

2019.06.15. 15:30

Sikeresen „felszállt” az idei Fekete Hattyú

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges rendeltetésű Dandárja adott otthont a nemzetközi gyakorlat szakmai napjának pénteken.

Szoljon.hu/honvedelem.hu

Fotó: Mészáros János

A közel háromhetes gyakorlatot a Magyar Honvédség mellett az Európában állomásozó amerikai különleges, valamint szárazföldi erők parancsnokságai rendezik.

Az eseményen az amerikai, szlovák, szlovén és macedón katonák végrehajtóként vesznek részt, míg a lengyel és brit katonák megfigyelőként vannak jelen. A magyar részről döntően a szolnoki dandár katonái vesznek részt a gyakorlaton.

A Szolnokra érkezett szövetséges katonák rohamra indultak
Fotó: Mészáros János

Számos rendkívül látványos mozzanatot mutattak be a különleges műveleti katonák a június 2-től június 21-ig tartó Black Swan 2019 gyakorlat nyílt napján — olvasható a honvedelem.hu-n. A felvonuló haditechnika önmagáért beszél: bemutatkozott az MC-130-as repülőgép, a Cougar helikopter és a CV-22-es (Ospray) helyből felszállni képes repülőgép is.

Különleges látványt nyújtott a kétrotoros amerikai óriáshelikopter
Fotó: Mészáros János

Ezek mellett bevetették a Gripen vadászgépeket, valamint a Mi-24-es és a Mi-17-es helikoptereket. A magyar, amerikai, szlovén, észak-macedón, horvát és szlovák különleges műveleti katonák azt mutatták be, hogy miként kell szakszerűen elfoglalni egy katonai repülőteret – írja a szakportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában