XXV. Jász Világtalálkozó

2019.06.10. 17:00

Színes programok gazdagították a találkozó utolsó napját is

A XXV. Jász Világtalálkozó harmadik napja az „Építjük a jövőt!” mottó jegyében telt, amikor a fiatalok kerültek a középpontba.

Illés Anita

Erőt próbáló jász virtusvetélkedővel, kerékpáros teljesítménytúrával és kispályás labdarúgó tornával várták az érdeklődőket. A Jász Ízek főzőversenye igazi gasztronómiai élményt adott.

Az esemény különlegességeként a Barátok közt című sorozatból ismert sztárok, például Varga Izabella, R. Kárpáti Péter és Csomor Csilla színművésznő is forgatták a fakanalat.

A főzőversenyen a Dósai Fokhagymások csapata bizonyult a legjobbnak. A finom falatok mellé bizony jól esett a jászsági házipálinka. A világtalálkozó pálinkamustrájára 167 pálinka gyűlt össze.

Nem is csoda hát, hogy a zsűrinek nem volt könnyű dolga az értékelésnél. Kalla Pál, a Jászsági Pálinka Lovagrend nagymestere az eredményhirdetésnél elmondta, hogy az első mustrához képest száz százalékos javulást tapasztaltak, sokkal ízletesebbek a pálinkák.

Elismerő oklevelekkel, arany, ezüst és bronz minősítésekkel, valamint különdíjjal értékelték a pálinkákat. A rendezvény utolsó napján a jász települések művészeti csoportjai, valamint a jászkiséri gyerekek vették birtokukba a színpadot és kulturális gálaműsorral szórakoztatták a közönséget.

A Fröccsteraszon „Sikeres vagyok és jász!” címmel Törőcsik Zsolt szerkesztő-műsorvezető beszélgetett a pályaválasztásról, sikerről és motivációról jászsági és elszármazott szakemberekkel. Vendégei voltak: Csomor Csilla színművésznő, Mihályi Gábor koreográfus, Földvári Norbert gépészmérnök és Szabó Ferenc reaktorfizikus.

A jubileumi Jász Világtalálkozó záróünnepségén közreműködött Bánfi Ferenc énekes. Lukácsi György, polgármester átadta a stafétabotot Eszes Bélának, Jánoshida polgármesterének, így 2020-ban a község rendezheti meg a XXVI. Jász Világtalálkozót. A rendezvény vasárnap Janicsák Veca, a The Biebers zenekar koncertjével, tűzijátékkal és hatalmas bulival ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában