KŐRÖSTETÉTLEN

2019.07.05. 11:30

Megkezdődött a szabadidőpark kialakítása

Négy sporteszköz érkezett a minap Veszprémből a Dél-Pest megyei kistelepülésre. Az egymillió forint értékű, vadonatúj evezőpad, lépegető, láberősítő, valamint a kar- és mellizom-erősítő gépek ezentúl mind-mind a község szabadidőparkjának részei lesznek.

Hartai Gergely

A kondigépek alapjait a közmunkások építették ki.

Fotó: Mészáros János

A betonalapok elkészítését és a szerelési munkálatokat tegnap három helyi közfoglalkoztatott végezte. Így a sportolni vágyó környékbeliek és persze a szomszédos településekről átjáró érdeklődők már mától birtokba vehetik a sportszereket.

Pásztor Imre polgármester szeretné, hogy a hozzájuk érkező turisták és családok megtalálják számításukat. A tervben lévő fejlesztések révén a faluközpontban később minden adott lehet ahhoz, hogy egy család náluk töltse el egy napját.

A falu önkormányzata a közelmúltban döntött arról, hogy kihasználja a vízmű melletti területet, ahol szabadidőközpontot hoznának létre. Ennek első lépéseként állami forrásból már telepítettek is egy kisebb kondiparkot. Mígnem tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett a környék kiépítése.

– A nemrég átadott kondiparkunkra akkora igény mutatkozott, hogy eldöntöttük, bővítjük a sporteszközök számát. Ezt viszont már saját erőből – részletezte Pásztor Imre polgármester. Miután arról beszélt, szerdán egy evezőpadot, egy lépegetőt, egy láberősítőt és egy kar- és mellizom-erősítő sportszert állíthattak csatasorba a falu közepén.

– A négy eszközt én hoztam el Veszprémből, ezzel sikerült megúszni a szállítási költségeket. A sportszerek végül egymillió forintba kerültek az önkormányzatnak – tette hozzá a településvezető.

A komplexum telepítését szintén „házon belül” oldották meg. Hiszen a betonalapok elkészítését és a szerelési munkálatokat három helyi közfoglalkoztatott végezte. Így az érdeklődők akár már mától használatba vehetik a vadonatúj szerzeményeket.

A kondigépek alapjait a közmunkások építették ki.
Fotó: Mészáros János

Pásztor Imre hangsúlyozta, mindez csupán a fejlesztések kezdeti szakasza, mivel hamarosan egy játszótér létesítését is megfontolják majd.

– Egyelőre azt vizsgáljuk, hogy milyen pályázati lehetőségeink lennének erre. Nehézség azonban, hogy egy játszótér megépítése rendkívül drága, ráadásul négyévente felül kell vizsgálni az ottani eszközöket – emlékeztetett a polgármester. Aki még az idén valóra váltaná ezt a beruházást is.

Megtudtuk, az összes itteni fejlesztéssel azt célozza meg a hivatal, hogy a szabadidő kellemes eltöltésére biztosítsanak lehetőséget a térségből érkezőknek. Éppen ezért a vízmű környékén újabb és újabb létesítmények jönnek létre a jövőben.

– Szeretnénk, hogy a hozzánk érkező turisták és családok megtalálják számításukat. A fejlesztések révén a faluközpontban minden adott lehetne ahhoz, hogy egy család nálunk töltse el egy napját – összegezte a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában