TISZAFÖLDVÁR/TISZAFÜRED

2019.07.05. 07:00

Füreden táboroztak az ifjú polgárőrök

– Idén ifjú polgárőrökkel is bővült a helyi egyesület. A vezetőség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több fiatalt bevonjon az önkéntes munkába, és fiatalítsa a tagságot – magyarázta Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

P. Pusztai Nóra

Ötvenkét kilométeres kerékpártúrán is részt vettek.

Forrás: Beküldött fotó

A középiskolás tanulóknak lehetősége van a kötelezően előírt közösségi szolgálati időt is ily módon teljesíteni, ennek köszönhetően idén három fiatal kérte a tagfelvételt. Az ifjú polgárőrök nem csak önkéntes tevékenységet végeznek a lakosok érdekében, hanem továbbképzésekre járva bővítik tudásukat.

– Június közepén Tiszafüreden polgárőr ifjúsági táborban, szakmai továbbképzésen vett részt a megye huszonkét ifjonca, köztük a földváriak is. A tábor ideje alatt a fiatalok az elméleti képzés során megismerkedtek a vízi és az általános polgárőr alapokkal és közlekedési ismereteket szereztek. Bepillantást nyertek a katasztrófavédelem, a rendőrség, vízi rendőrség és a vízi polgárőrség gyakorlati tevékenységeibe – emelte ki a vezető.

A délután már a kikapcsolódásról, a sportolásról, vagyis az önfeledt szórakozásról szólt. A fiatalok ötvenkét kilométeres kerékpártúrát tekertek végig, miközben alaposan szemügyre vették a Tisza-tó növény- és állatvilágát.

Ötvenkét kilométeres kerékpártúrán is részt vettek.
Fotó: Beküldött fotó

– Az önkéntes, társadalmi munka önmagában általában nem vonzza a fiatalokat, de ilyen kezdeményezésekkel – ahol a tanulás és a szórakozás is megtalálható – fel lehet kelteni az érdeklődésüket, hogy mi magunk önkéntesen tehetünk valami hasznosat és fontosat a közért, a biztonságunkért, a településünkért – hangsúlyozta Kecse László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában