Szolnok

2019.07.20. 07:00

Ingyenes fórumot tartanak a betegbiztonságról Szolnokon

Betegbiztonság – Te is tehetsz érte! címmel országos lakossági kampány indul a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ és a Kutatópont közreműködésével. 20 településen, a szakértők oktatófilmek segítségével hívják fel a figyelmet arra, mit tudnak tenni maguk a betegek és hozzátartozóik a betegbiztonsági kockázatok csökkentéséért.

Szoljon.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A betegbiztonság több oldalról és valamennyi szereplőjének részvételével történő megközelítése az egészségügyi ellátás egész rendszerének minőségi javulásához járulhat hozzá.

Túlzott antibiotikum fogyasztás, az internetről szerzett információk veszélyei, az orvos-beteg együttműködés fontossága krónikus betegség terápiájában – ezeket a témákat is érinti az az országos kampány.

Az életben nagyon gyakran előforduló esetekről tekinthetnek meg kisfilmeket az érdeklődők. A vetítéseket követően szakértő segít a film értelmezésében és válaszol a felmerülő kérdésekre.

A kampánynak a helyi Egészségfejlesztési Irodák biztosítanak helyszínt, ahol ingyenes szűrések és tájékoztató füzetek is várják az érdeklődőket. Az országos kampány keretében várják az érdeklődőket ingyenes szűrésekkel, rövidfilmekkel, szakértői előadásokkal és beszélgetésekkel, július 24-én Szolnokon, a VOKE Művelődési Központban, 9:30-tól 13:00 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában