JÁSZKUNSÁG

2019.07.03. 16:30

Szúnyoginvázió: intenzíven, minden eddiginél nagyobb területen irtanak

A következő napokban is teljes intenzitással zajlik az országos szúnyoggyérítési program. A kiemelt turisztikai régiók közül a héten a Balaton és a Velencei-tó partján fekvő településeken csökkentik légi úton a szúnyogok számát. Mivel a megyeszékhely és környékén is folyamatos a szúnyoginvázió, ezért a térségben újabb permetezés kezdődik a hét közepétől.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: mycteria

Szerdán Szolnokon és huszonegy környékbeli településen végeznek légi kémiai gyérítést közel tízezer hektáron, míg földi kémiai irtást több mint kétezer hektáron. Csütörtökön összesen tizenkét megyei településen háromezer-ötszáz hektáron légi, közel kétezer hektáron pedig földi kémiai gyérítést végeznek. A héten a megyében összesen tizenötezer hektáron légi kémiai úton, több mint négyezer hektáron földi kémiai irtással gyérítik a vérszívókat.

– Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen, minden eddiginél több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításán – tájékoztatta hírportálunkat Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője.

– A múlt héten százhúszezer hektáron gyérítettek, a következő hetekben hasonló intenzitással zajlanak a kezelések az ártalom csökkentéséig. A rovarszakértők folyamatosan mérik, hogy az ország mely területén van a legtöbb szúnyog, ez alapján dől el, hogy hol a legsürgősebb a beavatkozás. Az intenzív védekezési munkák mindaddig zajlanak, amíg sikerül elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogártalmat – hangsúlyozta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában