Bama-mama klub

2019.07.15. 06:59

Zsibongóvá alakult az Abonyi úti iskola ebédlője

Baba-mama klubot tartottak a Pletykafaluban. A Még több OK SzolnOK projekthez kapcsolódó ismerkedős-beszélgetős délelőttön több mint húszan vettek részt. Az elkövetkezendő alkalmakra kisgyermekes családokat érintő témákkal kapcsolatban szakembereket is meghívnak.

P. Pusztai Nóra

A legkisebbek is megtalálták a kedvükre való játékot.

Forrás: Beküldött fotó

A hagyományteremtő rendezvényen az egykori Abonyi úti iskola ebédlőjében több mint húszan gyűltek össze a környékbeli anyukák közül. Fekete Anikó, az esemény szervezője elmondta, hogy a helyi identitás és kohézió erősítése mellett a jó kapcsolat és a bizalom kialakítása is elsődleges szempont.

A nyári szünet ideje alatt minden csütörtök délelőtt várják a gyerekeseket egy kötetlen beszélgetős programra. A következő alkalmak témáját a résztvevők javaslatai alapján alakítják ki.

– Az első alkalommal ismerkedtünk, játszottunk, mondókáztunk és énekeltünk, hogy oldott hangulatot teremtsünk – hangsúlyozta a szervező –, a továbbiakban igyekszünk változatos témákat érinteni, különböző szakembereket meghívni, olyan programokat szervezni, amik a helyieket is érdeklik. A klub első felében az ismerkedés és a közös játék helyeződött előtérbe, majd a második felében a gyermekdalok éneklése szórakoztatta a gyerekeket.

– A tervek szerint az anyatejes táplálást és a babahordozás formáit is érintjük a következő alkalmakkor – említette Fekete Anikó.

– A kislányom három hónapos, szívesen járunk mindenféle közösségi programokra, nagyon szereti a mondókás, énekes foglalkozásokat, ezért gondoltam, hogy eljövünk ide – mondta Bodnár Zsuzsanna, a klub egyik résztvevője.

A legkisebbek is megtalálták a kedvükre való játékot.
Fotó: Beküldött fotó

– Itt lakunk Pletykafaluban, és fontos szempont volt, hogy közel van. A jó társaság mellett az is fontos, hogy mindenféle hasznos információval lehetek gazdagabb – emelte ki az anyuka.

A programon ének és furulyaszó is szórakoztatta a résztvevőket. A három hónapos kisgyermekektől kezdve az óvodásokig minden korcsoport megtalálta a számára kedves játékot a mondókázás utáni játszóházban.

– Augusztusban a mesék szerepéről és fontosságáról beszélgetünk majd, de érkezik hozzánk egy szakember, aki a szülésfelkészítésről tart majd előadást – tájékoztatott a tervekről Fekete Anikó.

A zenés foglalkozásokon a környéken élők megismerkedhetnek egymással, erősítve a pletykafalubeli kisközösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában