Tiszafüred

2019.08.30. 06:54

Rangos elismerést vett át a varroda

A fővárosi Duna Palotában rendezték meg a Magyar Kézművességért Alapítvány szokásos kiállítását a közelmúltban. Minden évben több elismerés talál gazdára az országos méretű eseményen.

Ujvári László

Az alkotók szavazatai alapján a tiszafüredi alkotóközösség, a Vackor Varroda kapta a Kristály vándordíjat. Emellett a zsűri nekik ítélte oda a szervező elismerését is. Ugyancsak a fővárosi kiállításon vehették át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Tiszafüred Város Önkormányzatának ajándékát is.

– A csapat minden tagja nagyon örült az elismeréseknek. Kicsit meg is lepődtünk, megható volt – mondta Koncz Károlyné csoportvezető.

A Vackor Varroda tizenhat éve alakult, jelenleg tizenegy tagot számlál a lelkes közösség. Foglalkozásaikat a Kovács Pál Művelődési Központban tartják, heti rendszerességgel.

– Nagyon szeretünk együtt lenni, egy igazán jó csapat jött össze az elmúlt másfél évtized alatt – fűzte hozzá. Tevékenységük a közelmúltban bekerült a települési értéktárba. Rendszeresen tartanak kiállításokat Tiszafüreden és a környék településein, kisebb-nagyobb rendezvények állandó résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában