GALÉRIÁVAL

2019.08.08. 13:52

Váradi Levente fotóin őrzi a határon túli magyar népi kultúrát

A Szent Lámpások Program keretében nyílt meg szerda este Váradi Levente fotográfus Magyarfalutól – Jávárdi-patakáig című kiállítása a berényi Lehel Film-Színházban.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A tárlatot Kocsán László, koreográfus, a Szent Lámpások Program főmentora, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes alapító-művészeti vezetője nyitotta meg. A program célja, hogy interjúsorozatok, úti beszámolók és a fotográfia eszköztárának segítségével bemutassa a Kárpát-medence, és az azon túl élő szórványmagyarság hagyományos paraszti kultúrájának megőrzésében tett erőfeszítéseket.

Váradi Levente, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny hivatásos fotósa, néptáncos. Képeivel értékőrző munkát végez, hiszen megörökíti a határon túli magyar népi kultúra világát. A jászberényi kiállítás megnyitón népdalokkal közreműködött Rózsa Ibolya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában