Grafológia

2019.09.29. 17:30

A gyermeki rajznak is lehet nagy önkifejező ereje

Minden gyerek rajza egy olyan ablak, ami betekintést enged a gyermek titkos világába. Olyanokról mesél, amiről Ő maga talán soha.

Jelige: Kende (9 éves fiú)

Kedves nagymama!

Kende rajza nagyon intenzív hatást kelt. Élénk színeket használ, amiket, bizonyos logika szerint alkalmaz. Energikus, lelkes fiú, jó megfigyelő. Olyan események ragadják meg a figyelmét, amiről a felnőttek nem gondolnák, hogy fontos lehet a számára. A kedvelt dolgokba sok energiát fektet, hisz van neki bőven. A jó teljesítményért pedig biztatás és elismerő szavak járnak.

Térlátását érdemes fejleszteni az arra alkalmas játékokkal, építőelemekkel. Impulzív egyéniség, az érzelmeit végletekben éli meg. Önérvényesítő törekvése erősebb az átlagnál, ami engedetlenségben megnyilvánulhat.

A sok-sok közrezárt forma, az egymáson átmenő vonalak, a vele szemben támasztott elvárások leképződése. Nagy teherbírású fiú, terhelhető, mégis soknak érzi a rá nehezedő terheket, aminek meg kell felelnie. Azért érezheti soknak, mert hajlamos túlbonyolítani a dolgait. Irányítgatni, terelgetni kell, hogy összeszedettebb legyen, ne csináljon a bolhából is elefántot.

A rajzát a mozgásos elemek sokasága jellemzi. Szívesen kilépne a jófiús szerepből, szárnyaló fantáziája többre készteti. Energiáit hasznos olyan sporttal lekötni, ahol kitombolhatja magát, futkározhat. Például a csapatban történő labdajátékok a térlátását is fejlesztik.

Kendét sok mondanivaló feszíti. Tetszik neki a középponti szerep, hálás, ha figyelnének rá, észreveszik, ha valami nincs rendben a lelkében. Ha bántja valami, azt csak kerülő úton, virágnyelven lehet tőle megtudni. Önálló véleménye van mindenről, megnyitni Őt még sem könnyű. A felnőttektől kapott biztatás, dicséret segíti majd, hogy bátran merjen véleményének hangot adni. A későbbiekben – szükség esetén – ki tudjon állni önmagáért.

Filó Melinda, grafológus

Ön is szeretne személyre szóló elemzést a szakértőtől? Küldje be három–tizenkét éves gyermeke rajzát vagy legalább öt-hat soros saját kézírását – mely tartalmazza az aláírását és életkorát – az Új Néplap Szerkesztősége címére. Ne felejtsen el jeligét írni! Elérhetőség: Új Néplap Szerkesztőség, 5000 Szolnok, Mészáros Lőrinc utca 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában