SZOLNOK

2019.09.06. 11:30

A leendő tiszai hajókikötőről is szóltak a turisztikai fórumon

Turisztikai szakmai napot tartottak csütörtökön a szolnoki városházán. A rendezvény célja, hogy a szektorban tevékenykedő szakemberek ismereteit bővítsék az előadások során.

P. Pusztai Nóra

Egyebek mellett az ökoturizmusról, a Tourinform irodáról, a város turisztikai fejlesztésének terveiről, a leendő tiszai hajókikötőről, a várkerület építéséről is szóltak a fórumon, kiemelve a több mint ezer helyi rendezvény közül a legfontosabbakat.

Az ünnepélyes megnyitón Fejér Andor alpolgármester elmondta, hogy Szolnok és környékének rendkívüli lehetőségek adottak a turizmus területén, amik nem feltétlenül kiaknázottak. A programok összehangolásával, a közös munkával a kulturális turizmus fellendítésén dolgoznak.

– Az ökoturizmus kapcsán, a felelősségteljes utazás során a kulturális és természeti értékek összehangolásával Szolnok is kedvelt célpont, melynek helyzete tovább javítható – tért ki rá előadásában dr. Szabó Attila Péter, a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusának főiskolai docense, aki a termálvizek kihasználásában, a Holt-Tisza körüli és egyéb kerékpárutak építésében is lát fejlődési lehetőséget.

A napot kötetlen beszélgetés és közös együttgondolkodás zárta, ami után a résztvevők idegenvezető kalauzolásával városnéző túrára indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában