TÚRKEVE

2019.09.10. 06:50

A százéves Margitka szerint a gyermek a legnagyobb kincs

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték a közelmúltban Szabó Pálné Margitkát, aki jelenleg Túrkeve legidősebb polgára. A hölgy 1919. szeptember 3-án látta meg a napvilágot. Kiváló egészségi állapotnak örvend, könnyedén elsétál bárhová, és mindenkihez van egy kedves szava.

Szabó Lilla Laura

Szabó Pálné és unokája, Szabó Attila közösen meséltek az ünnepelt hosszú és gazdag életútjáról.

Fotó: Mészáros János

– Nem lakik itt, de gyakran bejár a közösség miatt az Idősek Klubjába. Egyébként szinte teljesen önálló – mesélte Szabó Attila, a Túrkevei Idősek Otthonának intézményvezetője, aki nem más, mint Margitka unokája. Nagyon büszke a mamára, és boldogsággal tölti el, hogy ilyen szép kort ért meg. A hölgy egykor dajkaként dolgozott a helyi bölcsődében, sokan ismerik a városban.

– Világéletemben itt éltem. Olyan mondjuk volt, hogy külföldön dolgoztam, varrónőként. Miután a férjem meghalt, nekem kellett felnevelni a négy gyermekünket... egyedül. De mindet kitaníttattam! – emelte fel mutatóujját, nyomatékot adva a nemes feladat sikerének.

Ma tíz unokának és kilenc dédunokának örülhet. Mindenkire büszke, számon tartja, hogy kivel mi történik. A hosszú élet mögött nagy titkot sejthetünk, de Margitka mosolyogva legyint, hogy nincs ebben semmi különös:

– Kevés húst, de sok gyümölcsöt eszek. Banán, szőlő, körte, ami éppen van. A csokoládét is nagyon szeretem! Az orvos azt mondta, hogy igyak meg napi három liter vizet, néhány pirulát is szednem kell, de nagyon jól érzem magam. A gyerekek tartanak életben, náluk nagyobb kincs nincs az életben! – sorolta lelkesen.

Szabó Pálné és unokája, Szabó Attila közösen meséltek az ünnepelt hosszú és gazdag életútjáról.
Fotó: Mészáros János

Az intézményben mindig örülnek a látogatásának, hiszen olyankor rendre előkerül egy pakli kártya. Margitka pedig szívesen játszik néhány partit bárkivel, és beszélgetni is nagyon szeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában