GALÉRIÁVAL

2019.09.22. 11:28

A vöröspandák életét mutatták be a berényi állatkertben

Szeptember harmadik szombatján, a Nemzetközi Vöröspanda Napon különleges látványetetéssel várták az érdeklődőket a Jászberényi Állat- és Növénykertben.

Illés Anita

A macskamedvének is nevezett állat külseje a medvére emlékeztet, de olyan jól mászik fára, mint a macska. Ezen a napon a gondozók az állatkert vörös macskamedvéit mutatták be a látogatóknak. Az etetés alkalmával számos élményt és tapasztalatot megosztottak az Ázsia területén őshonos kispandákkal kapcsolatban.

Fotó: Gémesi Balázs

Az esemény célja egyébként az volt, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett faj védelmének fontosságára. A Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajok listáján ugyanis életterének drámai zsugorodása és az illegális állatkereskedelem miatt veszélyeztetett besorolással szerepel a vörös macskamedve. A tematikus napon a látványetetések mellett színes Kis-Pandás-Tárlaton is bemutatták a vöröspandák életét a berényi állatkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában