galériával

2019.09.13. 14:00

Felavatták az 1. osztályos karcagi refiseket

Palánta piknik keretében tartotta a református templom melletti parkban a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola első osztályosainak hagyományos „avatóját”.

Daróczi Erzsébet

Mint Földváriné Simon Ilona igazgatótól megtudtuk, szeptemberben 60 „palánta” érkezett az iskolába, a három elsős osztályba. A tanító nénik: Gulyás-Szentesi Katalin, Tóthné Harsányi Adrienn és Kolozsi Judit nagy szeretettel várták a gyerekeket.

A pikniken a templomkertben az avató két második osztály és a legkisebbek, az avatottak gyűltek össze. A „nagyok” lettek a tanúi az elsősök tréfás fogadalomtételének, miszerint megígérik, hogy nagy ködben is megtalálják az iskolát és nem csomagolják a matek füzetbe a kakaós csigát.

Az érdekes feladatok után a másodikos tanulók tréfás tanácsokkal látták el kisebbeket. „Fő feladatod, hogy mindig légy vidám, fő feladatod, hogy nálunk otthonod megtaláld!”

A jókedvet fokozta a közös játék, majd az árnyas fák alatt jóízűen fogyasztották el a gyerekek az uzsonnát. Hagyományos kunsági sütemények kerültek a piknikes kosárba, lekváros papucs és pogácsa limonádéval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában