GALÉRIÁVAL/KUNMADARAS

2019.09.19. 17:30

Guinness rekordot állítottak fel a gigászi Ferdinánd tekerccsel

2016. augusztus 20-án már sikerült egy Guinness rekordot felállítania a több mint 80 kilós egybesütött kunsági sóspereccel a Madarasi Kenyér Kft.-nek, s most csütörtökön újabbat is elértek. Kálmán Éva ügyvezető igazgató és csapata egy 400 darabos, egybesütött kunmadarasi Ferdinánd tekercset sütött ki.

Daróczi Erzsébet

A rekordméretű Ferdinándot szombaton az I. Kunmadarasi Ferdinánd és Pötyőke Fesztiválra is megsütik a pékségben.

– Nagyon népszerű ez a kelt tésztás sütemény a településen, ezért is gondoltam, hogy megsütjük az óriás méretű desszertet – mondta Kálmán Éva. Annyi a különbség a karcagi és a kunmadarasi Ferdinánd között, hogy mi mazsolát is teszünk bele. A sütemény érdekessége, a sütés vége előtt tíz perccel kivesszük és meglocsoljuk tejszínes, vaníliás porcukorral, ami karamellizálódik, és attól lesz fényes – árulja el.

A 400 darab Ferdinándot csütörtökön a kunmadarasi iskolás gyerekek és nyugdíjasok között osztották szét. Néhány adat: a 400 darab 2.97 négyzetméternyi Ferdinándhoz 11.75 liter tejet, 140 tojássárgáját, 58.7 dkg élesztőt, 1.65 kg kristálycukrot, 40 g sót, a tésztához- öntethez-krémhez 3.92 kg vaníliás cukrot, 22.56 kg lisztet, 1.80 kg mazsolát, 5.82 kg margarint, 10.53 kg porcukrot és 7 liter tejszínt használtak fel.

A rekordméretű, egybesütött Ferdinánd készítését Gál Gábor és Csányi Sándor, a Magyarországi Rekordok regisztrátorai dokumentálták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában