SZOLNOK

2019.09.19. 19:00

Közel kétmilliárddal több forrás jut

Szolnokra érkezett szerdán a „CIVIL INFO – NEA 2020” országos tájékoztató rendezvény, mely számos civil szervezet vezetőjét, képviselőjét vonzotta a helyszínül szolgáló városházára.

Kovács Berta

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázataira már ez év október 1-jétől lesz lehetőség pályázni, és annak érdekében, hogy a civil szervezetek részletes, pontos tájékoztatást kapjanak az aktualitásokról, a Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár országjáró turnéra indult, hogy a megyei Civil Információs Centrumok szervezte rendezvényeken előadást tartson munkatársaival a civileket érintő pályázatokról, változásokról, statisztikákról.

Ez azért is fontos, mivel minden adó 1 százalék, melyről a magánszemélyek nem rendelkeznek, a NEA alapba vándorol, és a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, innen juthatnak anyagi forráshoz pályázatok útján.

A helyettes államtitkár elmondta, lényegesen több forrás fog rendelkezésre állni a NEÁ-n keresztül. 2019-ben 8,3 milliárd forintról rendelkeztünk magánszemélyként, 7 ezer civil szervezet javára. Idén 5,9 milliárd forintról döntöttek a kollégiumok és a Miniszterelnökség, jövőre viszont 7,7 milliárd forintra lehet majd pályázni, ez 1,8 milliárddal magasabb összeg.

Október elsején nyitják meg a 2020-as pályázatokat, hogy a civil szervezetek minél hamarabb tudjanak döntést hozni jövő évi terveikről és minél előbb hozzájussanak a forráshoz, amire pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában