ABONY

2019.09.02. 07:00

Öt ország kultúrájával ismerkedtek a táborozók

Idén nyáron is megszervezte az „Ismerkedés a kultúrákkal” elnevezésű táborát az abonyi művelődési ház.

Hartai Gergely

Húszan vettek részt a táborban

Forrás: Abonyi Lajos Művelődési Ház

Az immár harmadjára megrendezett esemény küldetése, hogy a legfiatalabbak is betekinthessenek a tőlünk távoli országok érdekességeibe.

– Mint minden évben, így idén augusztusban is öt országgal ismerkedhettek meg a gyerekek. Ezúttal Törökország, Hollandia, Ausztrália, Mexikó és Vietnám érdekességei kerültek terítékre – kezdte mondandóját Jandácsik Pál.

Húszan vettek részt a táborban
Fotó: Abonyi Lajos Művelődési Ház

A helyi művelődési ház munkatársa közölte, a mostani táborban húsz gyerek vett részt. Szervezőtársaival, Fajka Zsanettel és Khórer Mariannával pedig úgy alakították ki a programokat, hogy a kézműveskedéstől az ínyenc fogásokig mindenből kapjanak ízelítőt az „apróságok”.

– A tábor egyik különlegessége, hogy az ebéd is az adott kultúrához kapcsolódott. Törökország esetében például kebabot és a baklavát kóstolhattak a gyerekek – részletezte Jandácsik Pál. Majd arról beszélt, Mexikó kapcsán a közismert mexikói kalapot, sombrerót készítettek, de a törökmécses-készítést is elsajátították a táborozók. Míg Hollandia jellegzetességeit foltvarrással, tulipánmintákkal idézték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában