SZÁSZBEREK

2019.09.14. 07:00

Ötvenöt millió forintból szépült meg a szászbereki óvoda

A napokban adták át a Besenyszögi Eszterlánc Óvoda Szászbereki Tagintézményét, melyet az elmúlt időszakban újítottak fel.

P. Pusztai Nóra

Az ünnepségen Válócziné Szakali Tünde óvodavezető elmondta, hogy ötvenötmillió forintnyi pályázati forrásból megvalósuló beruházással szépülhetett meg az épület.

– Egyebek mellett elvégezték a tetőcserepek és a külső-belső nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést, a komplex akadálymentesítést, valamint a tálalókonyha fejlesztését is. A beruházás eredményeként harminc óvodai férőhely korszerűsítése valósult meg és további hat új óvodai hely létesült – mondta a vezető, majd hozzátette, hogy az eszközök és a bútorzat beszerzéséhez az önkormányzat és a helyi vállalkozások is hozzájárultak.

További pályázatok elnyerésével kívánják fejleszteni udvart és az ottani játékelemparkot is.

A nemzeti színű szalagot Alapi József, Szászberek polgármestere vágta át, így a gyerekek birtokba vehették a megszépült épületet. Az átadáson koncerttel szórakoztatták az óvodásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában