JÁSZSÁG

2019.09.12. 14:00

Programokkal, fejlesztésekkel növelnék a fürdők látogatottságát

Véget ért a nyár a Jászság strandjain. Ám nem mindenhol zárul be ősszel a strand kapuja, Jászapátin például, a tervek szerint, október közepétől téli üzemmódban működnek tovább. A strandszezont idén is jelentősen befolyásolta a hektikus időjárás.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A térség legtöbb strandja május elején nyitotta meg kapuit. A strandszezon szempontjából azonban a májusi esős időjárás nem volt túl kedvező, majd aztán a június kárpótolta az előző hónapot.

– A meglehetősen hektikus nyári időjárás miatt nem zártuk rekordszámú látogatóval az idei szezont. A június, augusztus hónapra nem panaszkodhatunk, de ennél jobb éveket szeretnénk – állapította meg Telek Pál, a jászárokszállási Termál- és Strandfürdő vezetője.

A strandlátogatásnak nem kedvezett a csapadékos május, amit aztán a jónak mondható június követett. Ezt bizonyítja, hogy június közepéig annyi látogatója volt a fürdőnek, mint tavaly egész júniusban. Idén júniusban különösen a pünkösdi hétvége számított kiemelkedőnek, akkor ugyanis vasárnap körülbelül ezerhatszázan látogattak el a strandra.

Mint azt a fürdő vezetőjétől megtudtuk, különböző programokkal várták a fürdőzni vágyókat. Így például gyermeknap, koncert és sportnap is színesítette a családok kikapcsolódási lehetőségeit. A programkínálatot jövőre bővíteni szeretnék, éppen ezért már a téli időszakban elkezdik a szervezőmunkát.

– A Jászapáti Tölgyes Strandfürdő vendégforgalma idén májusban gyengébb volt, mint tavaly – mondta Tótin Lóránt, a fürdőt működtető Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a következő hónapok forgalma az előző évhez hasonlóan alakult, sőt néhány százalékos növekedés látható. Az esős napok miatt ingadozó volt a vendégforgalom.

– Új attrakciónak számított a vízi ösvény, mely népszerűnek bizonyult. Ha megvalósulnak a jövőben tervezett fejlesztések, akkor további növekedésre lehet számítani. Az önkormányzat nemrég kétszázmillió forint támogatást kapott, melyből, a tervek szerint, a strandon csúszdaparkot létesítenek. Az apáti strand október közepétől fedett medencékkel téli üzemmódban működik tovább – tájékoztatott az ügyvezető.

Megtudtuk azt is, hogy a kempingbe is szép számban érkeztek vendégek. A belföldi látogatókon túl főként lengyelek és németek érkeznek a jászapáti fürdőbe.

Növekedtek a számok

– Nehezen indult az idei szezon. Májusban a vendégforgalom még hatvan százalékban sem közelítette meg a tavalyi eredményt – számolt be Morvai Zoltán, a jászszentandrási termálfürdőt és kempinget üzemeltető Andrástermál Kft. ügyvezetője.

– Júliusban és augusztusban a korábbi éveknek megfelelően alakult a strandszezon. Összegezve elmondható, hogy ötszázalékos növekedés volt idén a forgalomban. A strand főként a német és holland látogatók körében népszerű, de érkeznek hozzánk Belgiumból és Lengyelországból is – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában