Szolnok

2019.10.11. 07:00

A város a vállalkozások teljesítményével is fejlődik

A szolnoki közgyűlés az elmúlt évben Gróf Szapáry Gyula-díjat alapított a város életében gazdasági téren kifejtett eredményes tevékenység elismeréseként.

Mészáros Géza

Dr. Túróczi Imre a tavaly elindított „Top Szolnok” kiadványt mutatja, melybe a megyeszékhely jól gazdálkodó cégei kerülhetnek be

Forrás: Beküldött fotó

Ugyancsak az új kitüntetés alapításának évében a megyeszékhely első alkalommal adta ki „Top Szolnok” című kiadványát, amely a megyei jogú városban települt és kimagaslóan prosperáló magánvállalkozásokat, cégeket mutat be. Az exklu­zív kiadvány megjelentetésének ötletgazdájával, egyik koordinátorával, menedzserével, dr. Túróczi Imrével, a szolnoki polgármesteri hivatal gazdasági igazgatójával beszélgettünk.

Dr. Túróczi Imre a tavaly elindított „Top Szolnok” kiadványt mutatja, melybe a megyeszékhely jól gazdálkodó cégei kerülhetnek be
Fotó: Beküldött fotó

– A városban hosszú évek óta hagyományosan kitűnő a vállalkozások iparűzési adó-fizetési morálja, így amikor arról esik szó, hogy a város mennyire látványos fejlődési ütemet produkál, mindig ki kell emelni, hogy a fejlesztések sokasága a helyi gazdasági szereplőknek is köszönhető. A Gróf Szapáry Gyula-díjat épp e vállalkozások elismerésére alapította a megyeszékhely, amelyek, a kiírás szerint is, kiemelkedő gazdasági tevékenységet végző, példaértékű társadalmi szerepvállalással bíró, szolnoki és az agglomerációjában élő munkavállalókat foglalkoztatnak.

– A statisztikai adatok szerint a városban működő vállalkozások száma, a foglakoztatás, a befektetett tőke, a cégek árbevétele, és egyéb vonatkozó mutatók az elmúlt években jelentősen nőttek. Kijelenthető tehát, hogy a szolnoki gazdaság teljesítménye javult, ami minden szempontból előnyös a város számára. A lehetőségek bővülésével a gazdálkodók társadalmi szerepvállalása is erősödött, hiszen a jó szándék mellett támogatási eshetőségeik is javultak.

– Ezeket a teljesítményeket kívánja elismerni Szolnok a díj adományozásával. Szeretnénk, ha mindenki, aki ebben a városban él és dolgozik, érezné, hogy egy nagy közösséget alkotunk, és csak együtt tudjuk a várost élhetőbbé tenni. Összefogva tudunk segítséget nyújtani munkához, megélhetéshez, nagyvonalúbb élethez a városban élők számára. Ez mindannyiunk közös érdeke, s tulajdonképpen ez a valódi lokálpatriotizmus – hangsúlyozta dr. Túróczi Imre.

A Gróf Szapáry Gyula-díjat 2018-ban három vállalkozás kapta meg: a Bognár és Társa Kft., a Coop-Szolnok Zrt. és a McHale Hungária Kft., míg 2019-ben: a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú Kft. és a Zöld-Ker Kereskedelmi Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában