SZOLNOK

2019.10.04. 13:52

Egészségfejlesztési tervet dolgoznak ki

Az egészségtudatos gondolkodás fontosságáról és megvalósításáról egyeztettek csütörtökön a szolnoki városházán. Az Egészséges Városok Szövetsége harmincegyedik alkalommal tartott konferenciát, amelyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

Szabó Lilla Laura

– Nagy örömmel vagyunk a házigazdái az eseménynek, hiszen a város életében fontos szerepet kap az egészség témaköre – mondta Szalay Ferenc polgármester. Kiemelte, a megyeszékhely számos szűrőprogrammal, sportolási lehetőséggel járul hozzá a lakosság egészségi állapotának felméréséhez, javításához.

– Az egészség társadalmi kérdés. Célunk, hogy ennek jelentőségét az önkormányzatok döntéshozói szintjeire is bevezessük – részletezte Antonio Blasio, a szövetség elnöke. Kifejtette, ebben nagy segítséget jelenthet az egészséghatás-vizsgálat, amely az önkormányzatok stratégiai dokumentumait elemzi. Ha szükséges, a szövetség javaslatokat tesz, hogy mely lehetőségek mutatnak az egészség irányába.

Ennek egyik eleme az egészségfejlesztési terv. Ebben azokat az elképzeléseket, ötleteket részletezik, melyek a cél megvalósulását készítik elő. Szót ejtett továbbá arról, hogy egy ilyen program költségigénye nem kíván meg több forrást, a rendelkezésre álló keret felhasználásának a módját szükséges újragondolni. A konferencián összegezték az eddigi eredményeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában