Kuncsorba/Tiszapüspöki

2019.10.16. 14:00

Különleges díjakkal tértek haza a találkozóról

Tizedik alkalommal rendezték meg a Vándorló Bográcsok Találkozóját a közelmúltban. Az eseménynek Tiszapüspöki adott otthont.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Beküldött fotó

A rendezvényen kilenc csapat mérte össze főzőtudományát, emellett településeik jellemző értékeit is megjelenítették a takarosan berendezett udvarházak segítségével. Kuncsorba minden évben részletgazdag díszlettel készül, idén is különleges elemekkel sikerült széppé varázsolni a helyszínüket.

– Már előző nap kijöttünk és összeállítottuk az alapot, majd elhelyeztük a díszítéseket – kezdte Oros Krisztina, a Kuncsorbarátok Egyesület elnöke.

Nagy Györgyné Klára egy szalonnahercegnővel lepte meg az eseményre látogató egyesület tagjait
Fotó: Beküldött fotó

– Fűszerpaprika füzéreket, kukoricát és kékfestős terítőket, csipkéket használtunk. Van egy rongyból készült puli kutyánk saját óllal, ő mindig nagyon népszerű. Ahogyan a hasonló alapanyagokból összeállított idős házaspárt ábrázoló babák szintén. Ráadásul az egyesület egyik tagja mindig kreatív süteményekkel és ételekkel érkezik. Nagy Györgyné Klárika néni egy szalonna hercegnővel lepett meg minket. Készített egy adag krumplipürét, halomba rendezte, beleállított egy Barbie babát, majd bacon szalonna szeletekkel alakította ki a ruha többi részét. Nem mindennapi alkotás született! – részletezte nevetve.

Hozzátette, hogy tavaly „palacsinta hercegnő” díszelgett az asztalon és legalább akkora érdeklődés övezte, mint az idei alkotást. Az eseményen a színes programok mellett természetesen a főzőverseny kapta a legnagyobb hangsúlyt. Kuncsorba bográcsaiban erdélyi recept alapján készülő csorba leves és birkapörkölt rotyogott. A zsűri különdíjjal értékelte a finomságokat, emellett a legszebb udvarház címét is bezsebelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában