Besenyszög

2019.11.19. 11:30

Jó gyakorlatokat mutattak be a konferencián

Országos múzeumpedagógiai konferencián mutathatta be a besenyszögi Vehiculum-Ház a jó gyakorlatait a napokban.

P. Pusztai Nóra

Előadásukban a programok közül hármat emeltek ki, melyek méltán példázzák a múzeum és a helyi általános iskola együttműködését.

– A Chiovini-iskola felső tagozatos diákjai fizika, matematika, történelem és irodalom egyvelegét alkotó „Átjáróház a tudományok között” tehetséggondozó szakkör keretében Polübiosz-táb­lát készítettek a fáklyatávíró mintájára. Az abc betűit megtestesítő pingponglabdák különböző spektrumokon világítanak, melyet dekódolva kiderülhet az eredeti üzenet – emelte ki Molnár Melinda, a besenyszögi Vehiculum-Ház vezetője.

Tízéves hagyományra nyúlik vissza az „Aki leesik, az kiesik” játék, amihez csak szalmabálákra van szükség.

– Évekkel ezelőtt úgy alakult ki ez a verseny, hogy két gyermek ugrált, rohangált a bálákon, a múzeumban dolgozó pedagógusokkal és munkatársakkal továbbgondoltuk, és játéksorozatot építettünk rá. Ennek során időre futnak a bálákon, íjjal lőnek, ostorral pattintanak és bálát gurítanak az iskola osztályainak négyfős csapatai – részletezte a vezető.

Végül a településkutató tábor „Tájba illő próbatételeit” hangsúlyozták a konferencián, ahol szó esett az egykori tanítványok és résztvevők újbóli bevonásáról. A bátorságpróbák alkalmával minden érintett szívesen segíti a szervezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában