pervezetési verseny

2019.11.04. 14:00

Szolnoki siker született a (per)döntőben

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett II. Országos Pervezetési Verseny regionális döntőjét rendezte meg a Szegedi Ítélőtábla a táblabíróság szegedi székházában a közelmúltban.

Mészáros Géza

Dr. Liget Levente (balról), Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet, dr. Benedek Tibor, dr. Varga Diána és dr. Hegedűs István az eredményhirdetést követően

Forrás: Szegedi Ítélőtábla

A szakmai megméretésre négy dél-alföldi megyéből érkeztek bírósági titkárok és fogalmazók. A polgári ügyszakban dr. Liget Levente, a Szolnoki Törvényszék, a büntető ügyszakban pedig dr. Varga Diána, a Gyulai Törvényszék bírósági titkára bizonyult a legeredményesebbnek.

A résztvevőknek ügyszakonként azonos jogeset alapján kellett bírósági tárgyalást levezetniük. A dolgukat nehezítette, hogy a más megyéből érkező csapatok tagjai – akik a védő, az ügyész, a tanú és a szakértő szerepeket alakították – igyekeztek olyan váratlan helyzeteket teremteni, amik alaposan próbára tették a bíróként fellépő versenyzők tárgyi tudását és pervezetési képességét.

Dr. Liget Levente (balról), Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet, dr. Benedek Tibor, dr. Varga Diána és dr. Hegedűs István az eredményhirdetést követően
Fotó: Szegedi Ítélőtábla

A versenyzők teljesítményét zsűritagként a Szegedi Ítélőtábla és az illetékes törvényszékek (Szeged, Szolnok, Kecskemét és Gyula) polgári, illetve büntető kollégiumának vezetői, bírái értékelték. Az eredményhirdetésen a két zsűrielnök, dr. Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője és Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet, az ítélőtábla polgári ügyszakának tanácselnöke dicsérte a versenyzők felkészültségét, de felhívták figyelmüket a hiányosságokra is. Kiemelték, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is nagyon magas színvonalon zajlott a verseny.

Dr. Benedek Tibor, az ítélőtábla tanácselnöke, a verseny főszervezője az oklevelek átadásakor szintén elismerően beszélt valamennyi résztvevő munkájáról, egyben bejelentette, hogy az országos döntőben a dél-alföldi régiót a két győztes, dr. Varga Diána (aki idén másodszor lett első) és dr. Liget Levente képviseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában