Szolnok

2019.12.09. 16:30

Borvacsorával segítették a református templom felújítását

Sikerrel zárult a Szolnoki Református Egyházközség pénteken tartott tizedik, jubileumi hagyományos jótékonysági borvacsorája.

Szathmáry István

Az esti program hatvankilenc vendége mellett Szalay Ferenc polgármester is megtisztelte jelenlétével az eseményt. A borvacsora bevétele, melyet a református templom jelenlegi felújítására fordítanak, 911 000 Ft volt. Ez az összeg tizenhárom támogató partner mellett az est résztvevőitől származott. akiket dr. Szabó Károly, a gyülekezet gondnoka köszöntött.

Beszédében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy 1895-ben, amikor az istenházát emelték, szintén a város összefogása segítette az építkezést. A templom akkor és most is a város közügyévvé vált és az összefogás szimbóluma lett.

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a megyeszékhely legfontosabb értékei közé tartozik a virágzó hitélet és a keresztény közösségek ökumenikus összefogás, ezért tudnak megújulni a templomaink. A város, mint emberi közösség „tartó lelki oszlopa” a tízparancsolat.

Végh Miklós lelkipásztor pedig adventi gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel az Úrra való várakozás öröméről és reménységéről, majd imádságban áldotta meg a vacsorát és vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában