Mezőtúr

2019.12.15. 07:00

Ünnepi díszbe öltöztetik a túri vasútállomást

Kedves hagyományt ápol a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület és a Tisztelet Vasutas Klub. 2011 óta minden évben ünnepi díszbe öltöztetik a vasútállomást az adventi várakozás jegyében.

Szabó Lilla Laura

Metzker Krisztina főszervező (középen) és lelkes csapata évről évre azon fáradozik, hogy egy kis melegséget csempésszen a mindennapok rohanásába így ünneptájt

Forrás: Beküldött fotó

A szervezési feladatokat többek között Metzker Krisztina fogja össze.

– Az állomás eleve nagyon szép, ezt is szerettük volna kiemelni a díszítéssel. Ráadásul a kezdetekkor, mint civil egyesület „örökbe fogadtuk” az épületet. Hiszen mégiscsak ez Mezőtúr kapuja, napi szinten sok ember lép be rajta – mesélte Krisztina. Eleinte városszerte hirdették a díszítés lehetőségét. Idővel azonban kialakult egy olyan állandó kör, amelynek tagjai mindig részt vesznek a folyamatban.

– Mostanság már a húsvétra is készülünk, ezt szintén nagyon kedvelik a helyiek és a látogatók is. Az adventi időszaknak azonban valahogy más a varázsa – részletezte a főszervező. Arról szintén mesélt, hogy a díszítőelemeket már jó időben beszerzik. Általában fenyőgallyakat és változatos szalagokat.

Metzker Krisztina főszervező (középen) és lelkes csapata évről évre azon fáradozik, hogy egy kis melegséget csempésszen a mindennapok rohanásába így ünneptájt
Fotó: Beküldött fotó

– Pályi Mihály virágkötő mindig pompás szalagokkal emeli a dekoráció fényét, ez idén sem történt másképpen – tette hozzá mosolyogva. A lelkes csapat mindig nagyon szívesen készül. Krisztina egyeztet az állomásvezetővel és a tagokkal, hogy melyik nap volna alkalmas a feladatra. Aznap már felfűtik azt a termet, amelyben a díszítők tüsténkednek.

– Annyira jó hangulatban telnek ezek az alkalmak. Sokat nevetünk, beszélgetünk közben. A Tisztelet Vasutas Klub elnöke, Kovács Istvánné is szinte kivétel nélkül jelen van – mesélte. A csapat egy része megtervezi és összeállítja a díszeket, illetve kitalálja, hogy azok az állomás mely pontjaira kerüljenek. A kihelyezés pedig az urak feladata, készséggel vállalják is. Az összeszokott csoport hatékonyan és jó kedvvel dolgozik, néhány óra alatt ünnepi köntösbe öltöztetik az állomást.

– Jó érzés, hogy a karácsonyi hangulat már itt hatalmába kerítheti az embereket. Túlzás nélkül mondhatom, több ezren is elhaladnak, megfordulnak felénk napi szinten. Ha már a látvánnyal egy kis melegséget csempészhetünk a rohanásba, megérte. Számomra pedig ez egy állandóság is, az a fajta, amely szorosan kötődik az ünnephez – zárta gondolatait mosolyogva Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában