Szolnok

2020.01.30. 16:30

Csaknem száz tonna fát oszt szét az önkormányzat

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családoknak igyekszik segítséget nyújtani a város.

Hartai Gergely

Képszöveg: A faanyag lerakodásában a helyi közfoglalkoztatottak segítettek

Fotó: Hartai Gergely

Ezekben a hetekben mintegy háromszáz megyeszékhelyen élő család megélhetését, otthonának fűtését támogatja a helyi önkormányzat. Szerdán a Kajak utcába érkezett meg teherautón a tűzifa.

– Az önkormányzatnál nagyjából 15 éve zajlik a szociális tűzifa akció. Fontos, hogy egész évben figyelünk arra, hogy honnan lehet összegyűjteni a rászorulók számára szükséges alapanyagot... – beszélt a program hátteréről a helyszínen Szalay Ferenc polgármester. A városvezető hangsúlyozta, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállítják házhoz a rászorulóknak a több mint száz tonna fát. Ez azt jelenti, hogy háztartásonként mintegy 325 kilogramm tüzelőhöz jutnak így az érintett családok. A tüzelő kiszállítása várhatóan három hétig tart majd.

A faanyag lerakodásában a helyi közfoglalkoztatottak segítettek
Fotó: Hartai Gergely

A sajtóeseményen az is elhangzott, hogy a tüzelőanyag a városi közterekről kitermelt fák feldarabolásából, vásárolt tűzifából és a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. által előállított fabrikettekből tevődik össze. Emellett a kiszállítást közfoglalkoztatottak segítik szerte a városban.

A fűtőanyag szerdán Fejes Tibor otthonához érkezett meg, aki édesapjával és öccsével él egy háztartásban. Mint mondta, örömmel fogadják a faanyagot, mely az időjárás függvényében valószínűleg egy hónapra lesz elegendő. – Ha ez a famennyiség elfogy, megpróbálunk vásárolni. Amit korábban vettünk, azt sajnos már elhasználtuk, így jól jön belőle ez a mostani utánpótlás – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában