Videóval

2020.01.10. 16:00

Exkluzív sporthotel épül Szolnokon, a Vízpart körúton

8 milliárd forintos beruházást, százhúsz férőhelyes, háromemeletes ötcsillagos wellness-szálloda építését jelentették be a lakossági fórumon.

Mészáros Géza

Ligeti József (szemüveggel) és Szalay Ferenc polgármester (áll) a Holt-Tisza-parti fejlesztésekről számolt be a Vízpart körúti lakossági fórumon

Forrás: Beküldött fotó

Csütörtökön este lakossági fórum helyszíne volt a Vízpart körúti idősek otthonának épülete. A rendezvény házigazdája Ligeti József (Szolnoki Többség – XXI. század frakció), a városrész önkormányzati képviselője, meghívott vendége Szalay Ferenc polgármester volt.

A városvezető elöljáróban kifejtette, hogy Szolnok évekkel ezelőtt egy idegenforgalmi stratégiát dolgozott ki, amely által új fejlesztési irányokat jelölt ki. Uniós és hazai támogatásokból megkezdődtek a városban a turisztikai célú beruházások. E pályázatokból épült meg a RepTár, a Sörárium, újul meg a Szolnoki Művésztelep, a Véső úti sporttelep, a Liget Strand. Az idegenforgalmi ágazat legértékesebb aranyat tojó tyúkja a Sportcentrum, annak is a Holt-Tisza-parti Vízisporttelepe, amely régóta közkedvelt hazai és nemzetközi utánpótlás kajakos, kenus versenyhelyszín, s amely a városnak sok bevételt hoz. Az érdeklődés miatt egyre több szálláshelyre van szüksége a vendégeknek.

Pataki Ferenc városi főépítész már arról szólt, hogy a Vízpart körúton, a volt kertészet helyén egy százhúsz férőhelyes, háromemeletes ötcsillagos wellness-szálló épül, míg az út túloldalon lévő területen pedig egy kemping és nagyobbacska parkolótér. Dalman Péter, a projekt tervezője ismertette a 8 milliárd forintos beruházás részleteit, kisfilmen bemutatva, milyen is lesz majd a szálloda.

A beruházás a legmodernebb technológiát fogja alkalmazni. A beruházó a Green Plan Energy Kft., amelynek képviselője, Iváncsik Imre, egykori MSZP-s államtitkár is jelen volt a fórumon, aki elmondta, 250 fős konferenciatermet is kialakítanak az épületegyüttesben. Mint elhangzott, az építkezés várhatóan e nyár közepén elkezdődhet.

A városrészben zajló fejlesztések kapcsán elhangzott, hogy kibővült a fórum helyszínéül szolgáló idősek otthona, a Kertvárosban pedig újjáépítik az óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában