TISZAPÜSPÖKI

2020.01.19. 14:00

Tervezik az idei költségvetést

Molnár-Révész Erika

Pontos számok még nincsenek, de már készül az idei költségvetés. A legtöbb kistelepülésen, így Püspökiben is a belterületi úthálózat és járdarendszer felújítása, karbantartása a legfontosabb feladat.

– A pontos sarokszámokat még nem látjuk, de az biztos, hogy az idei költségvetésünk településüzemeltetésre, intézményeink működtetésére fókuszál majd elsősorban. Természetesen tervezünk fejlesztéseket is, de ezek, mint minden évben, az iparűzésiadó-bevételtől függnek – válaszolta kérdésünkre Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

Ennek kapcsán bizakodásra ad okot az M4-es gyorsforgalmi út építése, de a Tisza-parti kistelepülés a turizmus területén is igyekszik fejlődni.

– A szabadstrand felújítása tovább folytatódik, újabb pályázati kiírásnak köszönhetően továbbvisszük a megkezdett munkát. Vélhetően a január 30-i ülésünkön ki tudjuk választani a kivitelezőket a strandra vezető külterületi utunk felújításához. Azt próbáljuk elérni, hogy a korábban évtizedekig elhanyagolt terület visszakapja egykori vonzerejét – tette hozzá a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában