Baptista Óvoda

2020.02.26. 11:30

Az új óvónők érkezésével sem csitultak el a viták Tiszaroffon

Lejárt a törvényben meghatározott harmincnapos felmondási idő, négy óvónő távozott a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodából.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Bár nem minden szülő elégedett, úgy tűnik, ha ideiglenesen is, de sikerült pótolni a távozó szakembereket.

Még tavaly decemberben nyújtotta be felmondását az intézmény minden óvónője, a hír nagy felháborodást keltett a faluban, a szülők még aláírásokat is gyűjtöttek.

Augusztusban került felszínre, hogy ellentét van az óvoda vezetése és szakemberei között. Az önkormányzat akkor határozatot hozott, mely szerint a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő intézmény 2020 szeptemberétől ismét önkormányzati fenntartásba kerülne. Az októberi választások után azonban megváltozott a képviselő-testület összetétele, amely december közepén – az óvónők felmondási szándékának tudatában – hatályon kívül helyezte az augusztusi határozatot.

A testület a polgármester hívására január 3-án újra összeült a vitás kérdés rendezése érdekében, de hiába. A nyilvános jegyzőkönyvben foglaltak szerint a testületi ülésen nem sikerült fordítani a dolgok menetén.

– Úgy éreztem, hogy a decemberben született döntés sérti a település, valamint az önkormányzat érdekeit, ezért kezdeményeztem az ügy újra tárgyalását – mondta kérdésünkre Vankóné Jekli Anikó polgármester.

Megoldás nem született, a felmondási idő pedig letelt, január közepén négy óvónő és egy pedagógiai asszisztens távozott. Információink szerint a járási székhelyen, Kunhegyesen helyezkedtek el. Azonban a tiszaroffi intézmény azóta is működik, úgy tűnik, sikerült pótolni a távozó szakembereket.

Patocskai László, a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda igazgatója kérdésünkre úgy tájékoztatott: az óvoda törvényesen, zökkenőmentesen működik. Jelenleg négy új óvónő és három asszisztens foglalkozik a gyerekekkel.

– Mint azt a fenntartó, Baptista Szeretetszolgálat ígérte, a munka folytatódik. Sikerült új szakembereket bevonni, az egyik asszisztens be is adta a jelentkezését óvodapedagógus képzésre – magyarázta az intézményvezető.

Az önkormányzat nem elégedett a végkifejlettel, a helyi szakemberek elvesztését nagy érvágásnak tartják. Úgy tudjuk, január elején még az is felmerült, hogy az óvoda továbbra is a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában, de az iskolától külön intézményként működne a jövőben. Vankóné Jekli Anikó polgármester szerint a felvetésre a szeretetszolgálat képviselője is nyitott volt, de a tárgyalások mégis megszakadtak.

– Rendkívül hátrányosnak tartom, mind szakmailag az óvodára vonatkozóan, mind a település jövőjét illetően, hogy Tiszaroff öt képzett, tapasztalt szakembert veszített el – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában