galériával

2020.02.13. 14:00

Jövő hónapban vehetik birtokba az új piaccsarnokot Tiszafüreden

Hamarosan kofáktól lesz hangos a város új piaccsarnoka. A minap ugyanis ünnepélyesen átadták a száznyolcvanötmillió forintból megépült korszerű épületet.

Ujvári László

Tegnap bejárást tartottak az új piaccsarnokban, amely egy másfél milliárdos beruházás részeként valósult meg

Fotó: Ujvári László

A belvárost érintő, közel másfél milliárd forint értékű fejlesztéscsomag részeként még idén elbontják Tiszafüred régi vásárcsarnokát. A szocialista barokk jegyeit magán viselő épület hosszú évtizedeken át szolgálta a város, a járás lakosságát, valamint termelői közösségét, azonban az idő eljárt felette.

– Még 2016-ban nyújtott be támogatási kérelmet az önkormányzat a megyei területfejlesztési program forrásaira. Ennek keretében nyert a város támogatást egy új piaccsarnok építésére – magyarázta Virág Tibor alpolgármester, ismertetve a beruházás részleteit.

Az új, ötszáz négyzetméteres piac rendelkezik belső árusítótérrel és üzletekkel, vizesblokkal. A szintén vadonatúj, átadás előtt álló orvosi rendelő szomszédságában épült, a Belsőfokpart úton. Ezt követően a tereprendezés, kültéri árusítóhelyek és parkolók kialakítása következik.

– Mikor azt mondjuk, új várost építünk, az nemcsak azt jelenti, hogy néhány épületet felújítunk. Ez sok nehézséggel, sok feladattal jár – hangsúlyozta beszédében Ujvári Imre polgármester.

– Ezért van szükség széles körű összefogásra és támogatásra, mert egy ilyen horderejű építőmunkára az önkormányzat egyedül nem lenne képes – fejtette ki. Köszönetet mondott a tervezőknek, a kivitelezőnek, a megyei önkormányzatnak és a térség országgyűlési képviselőjének, hogy segítették a várost a cél elérésében.

– Korábban arról beszéltek Tiszafüreden, hogy a település felzárkózik a környező, hasonló méretű városokhoz, a helyzet azonban mára megváltozott. Már Tiszafüred diktálja az iramot, és mutat példát – vélekedett F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A helyi vásárcsarnok fontosságát, a jó minőségű termékek jelenlétét és könnyű elérhetőségét hangsúlyozta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Rámutatott: a helyi termelők helyzetbehozása olyan gazdasági erővel bír, amely elengedhetetlen egy fejlődő város számára.

A tervek szerint március közepén költözhetnek át az árusok, majd hamarosan el is kezdődik a régi vásárcsarnok helyén egy új főtér kialakítása. A most átadott piaccsarnok tekinthető a belvárost érintő beruházássorozat első lépcsőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában