90. születésnap

2020.02.22. 19:00

Szépkorút köszöntöttek Szolnokon

A kilencvenéves Noltesz Józsefné Angyal Ilonát köszöntötték szerdán délelőtt a Fürj utcai otthonában.

P. Pusztai Nóra

Családtagjai, szomszédai és a szolnoki önkormányzat munkatársai is felköszöntötték tegnap Noltesz Józsefné Angyal Ilonát

Fotó: Mészáros János

Ilonka Tiszaroffon elsőként született egy háromgyermekes nagycsaládba. Az emberek, az állatvilág és a munka szeretetére tanították, továbbá azokra a keresztényi alapelvekre, amelyeket egy vallásos családban magukba szívhattak a gyermekek. Az általános iskolát Tiszagyendán végezte el.

Igazi nagy testvérként a család fiatalabb tagjait is terelgette, amikor szükség volt rá, tanulmányai mellett a szülők húszhektáros földterületén is dolgozott. Mindössze tizennyolc éves volt, amikor rátalált a szerelem. Noltesz Józseffel 1949-ben Tiszagyendán fogadtak örök hűséget egymásnak. Szerelmük gyümölcse, az egyetlen lány gyermekük három évvel később jött világra.

Családtagjai, szomszédai és a szolnoki önkormányzat munkatársai is felköszöntötték tegnap Noltesz Józsefné Angyal Ilonát
Fotó: Mészáros János

1961-ben a jobb megélhetés reményében hagyták hátra szeretett falujukat, és Szolnokra költöztek. Többgenerációs házukat az évek alatt ízlésük szerint szépítgettek. Közel tíz éven át dolgozott a Hetényi Géza Kórházban, majd a papírgyárban helyezkedett el, három műszakban szorgoskodott, munkatársaival 1985-ös nyugdíjazásáig jó kapcsolatot ápolt. Szorgalmas munkáját kétszer is elismerték: „Kiváló dolgozó”, majd „Kiváló munkáért” kitüntető jelvényt vehetett át.

Ilonka szerint felüdülést hoznak a családtagokkal való találkozások, szép emlékek, a közös karácsonyok, a jeles alkalmak, amikor együtt ünnepel a család. Rajong a természetért és a házat körülvevő kertért, ahol a mai napig szívesen, erőn felül tevékenykedik. Fontosnak tartja, hogy minden napnak legyen célja, értelme. – Mamára a mai napig lehet számítani – hangsúlyozta a család.

A városvezetés nevében Zornánszki Ildikó, az Egészség és Családügyi osztály vezetője virágcsokorral és tortával kedveskedett Noltesz Józsefnének, aki szerettei körében töltötte a jeles napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában