működtetés

2020.03.01. 07:00

Közös fenntartásban marad a színház Szolnokon

Március elsejéig jelezhetik az önkormányzatok az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé, hogy közös, vagyis önkormányzati és kormányzati, vagy önként vállalt feladatként, tisztán önkormányzati forrásból működtetnék tovább a helyi színházakat.

Molnár-Révész Erika

– A város januári közgyűlésén egyhangúlag döntött úgy, hogy ahogy eddig is, ezután is az állammal közös fenntartásban működjön tovább a Szolnoki Szigligeti Színház. Hiszen így tudjuk a lehető legtöbb forrást biztosítani az intézmény számára – válaszolta erre vonatkozó kérdésünkre Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője.

Hozzátette, az önkormányzat tavaly háromszázhuszonhétmillió forinttal, az állam összesen négyszázharmincnyolcmillió forinttal támogatta a szolnoki színház működését. A teátrum saját bevételével együtt 900 millió – 1 milliárd forint közötti összegből gazdálkodhatott. Az idei évben várhatóan hasonló nagyságrendű összegekből működik majd a Szigligeti Színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában