turizmusfejlesztés

2020.03.05. 07:00

Lombkoronasétány épül a Tisza-parton Nagykörűben

Elkezdődött a különleges látványú lombkoronasétány építése a gáttöltés és a kishajókikötő között.

Rimóczi Ágnes

A gáttöltés és a kishajókikötő között húzódó sétány látványterve

Forrás: Beküldött fotó

A komplexum nyolc méter magasságban épül, így a nyitvatartását nem befolyásolja majd a Tisza ingadozó vízállása, a sétány pedig a Tisza gátjáról vezet az épülethez mintegy négyszáz méter hosszan az ártéri erdőben.

– Az épületben vendéglátóegység is működik majd, illetve további attrakciókkal szeretnénk kiegészíteni a jövőben. Így a tervek szerint lesz játszótér, szabadtéri társasjátékpark, Csillagda (csillagvizsgáló távcső), valamint egy egyszerűbb kalandpark – mondta el lapunknak a fejlesztéssel kapcsolatban Túri Tibor. A település polgármestere hozzátette, hogy a kivitelezés – mely egy 2016-os pályázat eredménye – a tervek szerint októberben fejeződik be, és remélhetőleg fellendülést hoz majd a település és a térség turisztikai életébe.

– Célunk, hogy Nagykörű turisztikai életébe bevonjuk a térség többi települését is. Ezáltal a turisták számára igyekszünk még színesebb, még vonzóbb programokat kínálni – emelte ki a településvezető.

A gáttöltés és a kishajókikötő között húzódó sétány látványterve
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában