Megjelent a koronavírus Jászberényben

Pozitív lett egy hetvennégy éves jászberényi néninek a koronavírus tesztje – ezt Budai Lóránt, Jászberény polgármestere írta ki hivatalos Facebook oldalára hétfőn este.

Illés Anita

Forrás: Shutterstock

Az idős hölgyet jelenleg Szolnokon kezelik, a hozzátartozók vizsgálata és a karanténban való elhelyezése folyamatban van – közölte a városvezető. Budai Lóránt érdeklődésünkre elmondta, hogy a néni családja kereste fel és értesítette, a koronavírus teszt eredményét pedig a helyi kórház részéről is megerősítették.

Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója a közösségi oldalán adott tájékoztatást az eddigi adatokról. Közölte: egy beteg, aki a kijelölt járványkórházba került a jászberényi kórházból, le nem kontrollált laboreredménye alapján koronavírus fertőzésben szenvedhet.

Ez a teljes bejegyzés:

Most érkeztem oda, hogy tájékoztatást adjak eddigi adatokról.

Sajnálatos módon polgármester úr hivatalos fb oldalán tájékoztatásnak tűnő bejegyzésében, több személyiségi jogokat sértő, beazonosítható adatot közöl, mind a betegről, mind pedig hozzátartozóival kapcsolatban. Emiatt fegyelmi eljárást kell indítanom kiszivárogtatás gyanúja miatt. Ez tilos, főként rokonságára vonatkozóan a járványügyi hatóság általi eljárás lezárása előtt, nem megerősített adatokat, mint tényeket állítani.

Beláthatatlan következményei lehetnek, például – a lehet ártatlan – rokonságra nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában