Galériával

2020.03.06. 19:00

Megyénk kulturális és szellemi értékeit mutatták be Berényben

Nemzedékek kulturális jellemzői címmel tartottak konferenciát pénteken a Jász Múzeumban, ahol a Jászkunság kulturális és szellemi értékeit mutatták be.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tudományos Egyesület, a Jász Múzeum, a Jász Múzeumért Alapítvány és a Túrkevei Kulturális Egyesület rendezvényét Hortiné Dr. Bathó Edit, múzeumigazgató nyitotta meg. A köszöntők után Dr. habil. Őrsi Julianna, a megyei tudományos egyesület elnöke Ismeretátadás nemzedékről nemzedékre című előadásában kiemelte a hagyományos paraszti közösségek, a család, a lokális közösségek, az iskola és más intézmények, valamint a média hatását és szerepét az ismeretek átadásában.

- Napjainkban, amikor a rendszerváltás után született nemzedék veszi át az ország és a lokális közösségek irányítását, különösen nagy szükség van a tudás átadására és mai körülmények között történő alkalmazására – hangsúlyozta. A konferencián helytörténeti kutatók társadalom és gazdaság, történelem és művelődéstörténet témakörökben ismertették múltunk örökségének egy-egy darabját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában