AbonyApp

2020.03.01. 14:00

Mobiltelefonos alkalmazás szolgálja a lakosságot Abonyban

Hasznos információkkal látja el a helyi lakókat Abony új telefonos alkalmazása, mely a mindennapokban is segítséget nyújt.

Hartai Gergely

Rendkívüli helyzetek gyors megoldását is segíti az új applikáció

Fotó: Csabai István

Az applikáción keresztül akár a környéken észlelt váratlan eseményekről, balesetekről is tájékozódhatnak a felhasználók.

– Az AbonyApp egy igen népszerű okosalkalma­zás a városban, mely ingyenesen letölthető a Google Store-ból – közölte megkeresésünkre Lőrinczy Veronika, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Mint mondta, a városvezetés kiemelt kérdésnek tartja a lakosság megfelelő módon történő tájékoztatását. Beleértve azt is, hogy valós problémákra hívják fel a figyelmet, és azokat a lakosságot bevonva oldják meg. Ennek érdekében használnák ki a modern kor követelményeinek megfelelő eszközöket. Az alkalmazást folyamatosan fejlesztik, és napi szinten új információk kerülnek fel a rendszerébe.

– Abony kiemelt hírei egyszerűen, és minden eszközre szabottan jutnak el az olvasókhoz. Ez azonban csak egy szelete az okosalkalmazásnak. A városban újnak számít az alkalmazás problémabeküldő felülete, ahol a lakos pontos GPS-koordinátákkal, képekkel jelezheti azt, ha a város valamely részén probléma adódik. Ilyen jelentős téma például az illegális hulladék kihelyezése – mutatott rá a referens.

A helyi „okosprogram” működési elvéről megtudhattuk, a rendszer előbb rögzíti az adott problémát, mely azután eljut a megbízott munkatárshoz, aki pedig rövid határidőn belül reflektál a beküldőnek arról, hogy sikerült-e orvosolni az adott esetet. Az applikációhoz okostérkép is tartozik. A rendszerben külön információs menüpont alatt érhető el többek közt az éves patikai ügyeleti rend, az orvosok rendelése és elérhetősége, a polgármesteri hivatal, az okmányiroda, a hulladékszállítási információk, valamint a falugazdász és a posta nyitvatartása is. Lőrinczy Veronika kiemelte, az alkalmazás Eseményeink menüpontjában a város valamennyi rendezvényét elérik az érdeklődők.

– A rendszerben emellett az önkormányzati újság, az Abonyi Napló lapszámai is olvashatók. Amennyiben pedig sürgősen kell információt eljuttatni a lakosság széles rétegéhez, létezik az úgynevezett PUSH üzenet lehetőség, mely pár másodpercen belül értesítést küld a felhasználóknak, ha útzár, baleset, vagy egyéb, a lakók életét befolyásoló esemény történik – tudtuk meg.

Rendkívüli helyzetek gyors megoldását is segíti az új applikáció
Fotó: Csabai István

Az AbonyApp-ot két nap alatt hétszázötvenen töltötték le, és kezdték használni. A polgármesteri hivatal abban bízik, a vadonatúj kommunikációs eszköz nagy népszerűségnek örvend majd a lakosság körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában