Galériával

2020.03.10. 11:30

Százhúszmillió forintból épült új orvosi rendelő Abádszalókon

Már új épületben működik a gyermekorvosi ellátás, valamint a védőnői szolgálat. Múlt hét végén átadták a több mint százmillió forintból épült, korszerű egészségügyi intézményt.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül az abádszalóki egészségügyi ellátás, azonban a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyzete még megoldásra várt. Előbbi magántulajdonú ingatlanban működött, utóbbi pedig egyik erősen felújítandó épületből a másikba költözött.

– Évtizedek óta működik a védőnői szolgálat Abádszalókon, először az egykori huszárlaktanya épületében voltak elhelyezve, majd átkerültek a régi zsidó iskolába – tudtuk meg.

Régi cél teljesült tehát az új komplexum megépítésével, végre korszerű épületben, frekventált helyen és jól felszerelt rendelőben, irodákban fogadhatják a helyi gyermekeket. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyolcvanmillió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Programban. A kivitelezés végül közel százhúszmillió forintba került.

– Kevesen tudják, de évszázadokkal ezelőtt éppen ezen a helyen folyt a Tisza. Építkezés szempontjából ez egy hálátlan terület, mely az eredeti tervekhez képest többlet forrást igényelt – magyarázta az ünnepségen Balogh Gyula. – A talaj szerkeze miatt úgynevezett kútalapozást, vagy cölöpalapozást kellett végezni, csak úgy folytatódhatott az építkezés – részletezte a településvezető.

Ki kellett emelni az új rendelőt a talajszintből, akárcsak a szomszédban álló Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének esetében. Ez nyilvánvaló többletköltségekkel járt, azonban egy kormánydöntésnek köszönhetően további húsz millió forint pluszforráshoz jutottak, amelyet közel húsz millió forint önerővel egészített ki a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában