Galériával

2020.04.02. 19:00

Több ezer péksüteménnyel segítik a kórházi dolgozókat Szolnokon

A Szolnok-Tisza Rotary Klub egyik tagjának felajánlása révén különleges péksüteményből, burekből álló adománnyal segíti a Hetényi kórház dolgozóit.

Hartai Gergely

Fotó: Csabai István

– A Rotary klubok világszerte ismertek humanitárius akcióikról, az elesettek, rászorulók megsegítéséről vagy közösségeket segítő projektjeikről. A Magyarországi Rotary Klubok Szövetsége, melynek a Szolnok-Tisza Rotary Klub is tagja, a jelen járványügyi helyzetben eddig mintegy hatmillió forint értékű, a koronavírus okozta járvány leküzdéséhez nélkülözhetetlen eszközöket adományozott a budapesti Uzsoki Utcai Kórház részére – beszélt a szervezet tevékenységéről Bodáné Molnár Júlia.

A Szolnok-Tisza Rotary Klub elnöke hangsúlyozta, a központi adományozáson túl egyesületük tagjai a helyi közösség megsegítését célul kitűzve döntöttek a koronavírussal fertőzötteket ellátó Hetényi Géza Kórház támogatásáról.

– Elsősorban a kórházi dolgozók áldozatos munkáját elismerve juttattuk el adományunk első részét az intézménybe, melyet a kórház vezetősége nagy örömmel fogadott. Két raklapnyi fagyasztott pékárut ajánlott fel a szandaszőlősi pékséget üzemeltető tagtársunk a klubnak, jótékony célú továbbadományozásra – fűzte hozzá az elnök.

Az összesen közel 7000 darab fagyasztott sajtos-spenótos és burgonyás burekből 3500 darab érkezett meg tegnap a kórház raktárába, mivel az intézmény egyelőre csak az adomány felét tudja elraktározni. Amint elfogy a kiszállított mennyiség, amelyet frissen kisütve kínálnak majd a kórházi dolgozóknak, a klub leszervezi a második adag pékáru kiszállítását is. Megtudtuk, az adomány összértéke mintegy hatszázezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában