beruházás

2020.04.22. 16:30

Turisztikai céllal újítottak fel parasztházakat Jásziványon

Két régi, elhagyatott, omladozó falú parasztházat újított fel az önkormányzat nemrég a településen. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a jászapáti önkormányzattal konzorciumi partnerségben valósult meg.

Illés Anita

Szálláshely lesz a felújított parasztházból

Fotó: Illés Anita

– Mindkét megújult parasztház a Kossuth utcában található. Az egyikben szálláshelyet alakítottunk ki kemencével, valamint az udvaron közösségi térrel. A másik épületben pedig kovácsműhely lesz, ahol ezt a nagy múltú mesterséget szeretnénk majd bemutatni az érdeklődőknek – mondta el a turizmusfejlesztési beruházás részleteiről Tari András polgármester.

Fotó: Illés Anita

A szállás és a kovácsműhely berendezése folyamatban van. A Jászság, a megye és az ország bármely pontjáról szívesen fogadnak régi szerszámokat, eszközöket, melyekkel valamikor a kézi kovácsolás műveleteit végezték a mesterek. A közel húszmilliós értékőrző fejlesztés célja, hogy bővítse a falusi turizmus keretében igénybe vehető szolgáltatások körét, valamint növelje a kis település turisztikai vonzerejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában