Avató ünnepség

2020.05.30. 11:30

A helyi gazdaságot erősíti az új termelői piac Jászszentandráson

Helyi termékek bemutatójával és kóstolójával avatták fel pénteken a 21. századi szolgáltatást biztosító termelői piacot Jászszentandráson.

Illés Anita

Átadták a modern termelői piacot Szentandráson

Fotó: Illés Anita

– A világjárvány a rengeteg rossz mellett sok jót és pozitívumot is hozott. Megtanultuk, hogy Magyarország és Jászszentandrás is önellátó, képes megtermelni mindazt, amire szükségünk van, képes ellátni saját lakosait – mondta Kolláth Bálint polgármester a piac ünnepélyes átadásán. Hangsúlyozta a piac létjogosultságát, ami kielégíti a helyi és környékbeli árusok igényeit. A településen 382 őstermelő, mezőgazdasági vállalkozó van. Ez azt jelenti, hogy a község nem csak régen, hanem ma is a mezőgazdaságból él. A létesítmény pedig hozzájárul a helyi gazdaság fejlesztéséhez, a termelők erősítéséhez.

Átadták a modern termelői piacot Szentandráson
Fotó: Illés Anita

Az eseményen Pócs János, országgyűlési képviselő ismertette, hogy Jászszentandrás önkormányzata Jászivánnyal együtt konzorciumban pályázott a terület- és településfejlesztési operatív programban. A két település ötvenmillió forinttal gyarapodott, amiből piacot hoztak létre. A politikus szólt arról is, hogy egyre több a tudatos vásárló, akik a magyar termékek megvásárlásával növelik a belső fogyasztást, ami a gazdasági növekedés egyik legfontosabb alapja.

Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a megépült kereskedelmi létesítmény közösségi térként is funkcionál, ahol az emberek megbeszélhetik élményeiket, problémáikat. Így a közösségépítés nem csak a virtuális térre szorul, hanem a valódi emberi kapcsolatokban nyilvánul meg.

Fotó: Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában