Jászkunság

2020.05.25. 08:00

Ezek voltak az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei

Súlyos karambol történt Cegléd és Abony között, megnyitotta kapuit a megújult Bagolyvád Vadaspark, Szolnokra látogatott Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Donka Ferenc/MTI

Ketten súlyosan megsérültek, amikor egy kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze kedd reggel Pest megyében, az Abonyi elkerülő úton. A főváros felé haladt a BMW, amikor összeütközött a szemből érkező Ford kisteherautóval, majd mintegy 120 métert még tovább sodródott az úton. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

Fotó: Donka Ferenc/MTI

Váratlanul, életének 50. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Szendrey Brigitta, a Szolnoki Szigligeti Színház gondnoka.

Fotó: Beküldött fotó

Szolnok egyre bővülő látnivalóinak sorát újabbak gyarapítják, miután a NEFAG Zrt. százmillió forintból fejlesztette a méltán közkedvelt Bagolyvár Vadasparkot. A NEFAG Zrt. fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltésének lehetősége.

Fotó: Fodor Orsolya

A támogatáson túl egyfajta bátorítással is szolgál a nemzetnek a Magyar Honvédség figyelemfelhívó sportrendezvénye (Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért – HOME (otthon)), melyet az MHP (Kiképzési Csoportfőnökség) a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségével (HOSOSZ) együtt szervezett meg országos szinten, május 20-án.

Fotó: Csabai István

A megyeszékhely vendége volt csütörtökön Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Programjuk során felkeresték a város felújítás alatt álló templomait, valamint a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményt.

Fotó: Mészáros János

Hétfő reggel elkezdődtek a gyakorlati vizsgák a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. Az iskola tanműhelyében a 3/11. A gépi forgácsoló osztályból egyik fele Győri József vizsgaelnök és Sánta László, az iskola delegált tanára előtt kezdték el a vizsgát. A 3/11. D asztalos tanuló osztály négy tanulója a Kun-Spán Kft-nél, az egyik gyakorlati helyen vizsgázott Gonda Ákos vizsgaelnök és Kiss László intézményi delegált előtt.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Több ezer kép közül a legjobb tízbe került Buzás Albert fotója Nánási Pál versenyén. A fiatal fotós különlegesen dolgozta fel a reflexió témát. Egy tükör segítségével édesapja és saját arcát varázsolta egy képre.

A rendhagyó önarckép
Fotó: Buzás Albert

A munkaterület átadásával megkezdődött a Jászberényi elkerülő út harmadik ütemének a kivitelezése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön sajtónyilvános munkabejárást szervezett a területen. A 8,5 milliárdos fejlesztéssel a jászberényiek megszabadulnak a városon áthaladó gépkocsik, kamionok okozta levegőszennyezéstől, zajterheléstől. A forgalomba helyezés 2022 őszén várható.

Fotó: Gémesi Balázs

Országszerte kétszázötvennégy új mentőautót állítanak szolgálatba 2019/2020-ban. Jász-Nagykun-Szolnok megyében először Martfűre került közülük. Dr. Papp Antal polgármester mellett Boldog István országgyűlési képviselő is részt vett a csütörtöki ünnepélyes átadáson, ahol elhangzott, hogy a mentőállomáson az év minden napján két járművel teljesítenek szolgálatot.

Fotó: Kiss János

Amióta Ligeti József önkormányzati képviselő április végén tartott sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta a Szolnoki Többség nevű ellenzéki tömörülés közgyűlési tagjaira is terhelő dokumentumait, e politizáló csoportosulás körüli botrányok nem csillapodnak. Az internetes közösségi oldalon közelmúltban létrehozott „Szolnokrata” csoport – melyet elindítója és tartalmának gondozója egy durva fenyegetés miatt a napokban törölni kényszerült – a fent jelzett tájékoztató hanganyagából tett fel részleteket. Miután az Origo beszámolt arról, hogy egy kiszivárgott felvételen Lukácsi Katalin (MMM) és Szotyori-Lázár Zoltán (Jobbik) egymást alázták, utóbbi politikus a közösségi oldalán közzétette a teljes beszélgetést. Utánajártunk az igazságnak, vajon bomlik-e Szolnokon a baloldal?

A közgyűlés őszi megalakulása óta foszladozni látszik az egység az ellenzéki oldalon
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában