Távoktatás

2020.05.26. 16:30

Online tanultak Jászárokszállás ifjú tűzoltói

A Jászárokszállási Önkormányzati és Önkéntes Tűzoltóság szakemberei a tűzoltási és műszaki mentési feladatok elvégzésén túl fontos tevékenységnek tekintik az utánpótlás-nevelést is. Jelenleg nyolc ifjúsági tűzoltójuk van, akik immár három éve elméleti és gyakorlati foglalkozásokon ismerkednek a hivatás rejtelmeivel.

Illés Anita

A járványügyi helyzetben szintén a megszokott hétvégi időpontokban, ám az eddigiektől eltérő módon tartották meg az ifjúsági tűzoltók képzését. Mezei Tibor, az önkormányzati tűzoltóság parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt időszakban a megelőzés céljából, a járvány terjedését megakadályozva átszervezték az oktatást. A kor technika adta lehetőségeit kihasználva digitális távoktatásban biztosították, hogy az elméleti tűzoltó szakmai ismeretek eljussanak a fiatalokhoz.

A korlátozó intézkedések enyhítését követően május 23-án, szombaton szabadtéri foglalkozás keretében már gyakorlati tudásukat is bővíthették az ifjú tűzoltók – tudatta Mezei Tibor tűzoltóparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában