segítség

2020.05.08. 11:30

Rászorulóknak osztanak ebédet Kunszenten

Kezdetét vette a „Melegétel a rászoruló családoknak” elnevezésű program a városban.

P. Pusztai Nóra

– Az első hétvégéken kilenc családhoz jutottunk el, ezáltal tizenhat felnőttnek és tizenhét gyermeknek jutott az ebédből – tudtuk meg Jokity Zitától, a Párbeszéd Magyarországért megyei alapszervezetének elnökétől, aki felkarolta a kezdeményezést. Egyre többen csatlakoznak hozzájuk, és támogatják az ötletet, így az elmúlt hétvégén további tíz kunszentmártoni kaphatott az ételfelajánlásból.

– Helyi cégek és magánszemélyek is csatlakoztak az ötlethez, így szombatra és vasárnapra kétfogásos melegétel jut a családok asztalára – részletezte Jokity Zita hozzátéve, hogy a Magyar Vöröskereszt területi szervezete is segíti a kezdeményezést.

A napokban a szervezet az önkormányzatnak tisztító- és fertőtlenítőszereket is felajánlott. Wenner-Várkonyi Attila polgármester tájékoztatása szerint a szereket a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Idősek Bentlakásos Otthona, Bölcsődéje, valamint a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Óvodai Intézményegysége kapja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában