normál működési rend

2020.05.30. 15:30

Újra megnyíltak az ovik: vegyesek a megyei szülők érzései

Május 25-én újraindult az ovisélet, a szülők a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett ismét a normál keretek között vihetik közösségbe gyermekeiket. Persze csak azok, akik szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

házsé/szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A koronavírus-járvány terjedésének csökkenése lehetővé tette, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től visszatérjenek a normális működési rendhez. Így tett többek között a Szolnok Városi Óvodák is.

Megkérdeztünk néhány szülőt, hogy élnek-e az intézmények adta lehetőségekkel és hordják-e gyermekeiket közösségbe.

A szolnoki K. Anikó elárulta, két gyermeke van, és a kicsi épp akkor kezdte volna a bölcsődét, amikor elkezdődött a karantén, így az meghiúsult.

– Mivel vele mindenképp itthon maradtam, evidens volt, hogy a bátyját sem viszem óvodába. Maradtunk hármasban itthon, mert szerencsére a férjemnek olyan munkája van, ami nem szűnt meg – tette hozzá.

Szabóné Zsanett viszont azok táborát erősíti, akik az ügyeletet ugyan nem kérték, de nyitás után egyből vitték gyermeküket oviba.

– Mivel a párom rendszeresen bejárt a munkahelyére dolgozni, én pedig home office-ban voltam, így nagyon örültünk, hogy a kislányunk végre visszamehetett az oviba – árulta el a szolnoki anyuka. – Szegénynek nem volt túl jó otthon lenni úgy, hogy nincs testvére és én is folyamatosan dolgoztam mellette. Látszott rajta, hogy nem viseli túl jól ezt az ingerszegény környezetet. De mióta újra a társai között lehet minden nap, azóta sokkal jobb kedélyű.

– Vegyes érzéseim voltak, amikor bejelentették az iskolák és óvodák újranyitását – kezdte Flóra. – Egyfelől alig vártam, hogy végre a megszokott közösségben legyenek a gyerekeim, másfelől még mindig van bennem némi távolságtartás a vírushelyzettel kapcsolatban. Két ovis és egy elsős gyermeket nevelünk. Az iskola csak felügyeletet biztosít június hónapban, így a lányunkkal továbbra is otthon kell tanulni. A két kisebb csemeténk viszont minden tiltakozásuk ellenére is megkezdi az óvodát a következő héttől, hiszen csak a férjem tud home office-ban dolgozni a következő hónapban – mondta a megyebeli édesanya.

– Valljuk be őszintén, egyszerre óvodapedagógusnak és tanítónak lenni meglehetősen nehéz feladat. Szülőként várom az újrakezdést. Elég hosszú volt a kihagyás a vírus miatt, kíváncsi vagyok, hogy a kiscsoportos gyermekem, hogyan szokik be újra az óvodába. A kisebb lányomék egy mini ballagásra készülnek a csoportban, mivel a pajtások egy része szeptembertől iskolát kezd, fontosnak tartom a megfelelő búcsúzást – tette hozzá az anyuka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában