összefogás

2020.06.07. 15:30

Önkéntesek javították ki Tiszajenőn az úthibákat

Tiszajenőn ismét összefogtak az önkéntesek, ugyanis a településen sokfelé kátyús utak nehezítik a közlekedést. A múlt évben is végeztek már javításokat önként jelentkezők bevonásával, halottak napjára a temetőhöz vezető utat is végig járhatóvá tették.

Kovács Berta

Virág József polgármester törmeléket lapátolt, Polgár Lajos képviselő pedig alapozott a Vasút utca–Szolnoki út kereszteződésében

Forrás: Beküldött fotó

A múlt hónapban a település több utcájában is megszüntették az autógumikra is veszélyt jelentő lyukakat az utakon. A munkákat május 18-án kezdték meg, és terveznek további kátyúmentesítéseket is.

– Ez volt az útjavításunk első üteme, ahol a leginkább veszélyes kátyúkat számoltuk fel – tájékoztatta hírportálunkat Virág József polgármester. – De már megrendeltük és meg is érkezett településünkre a második fázishoz is az alapanyag, amivel a kisebb forgalmú utakon szüntetjük meg a hibákat,

Az útjavítási munkák végén Polgár Lajos (balra) és Polgár Róbert tömörítették az új aszfaltot
Fotó: Beküldött fotó

– Azokat a kátyúkat is szeretnénk feltölteni, amik mostani állapotukban még nem okoznak különösebb problémát, de ha így maradnak, idővel kiszélesednek, tovább romlik az útburkolat állapota. Ezt szeretnénk elkerülni. Májusban végigmentünk többek között a Kossuth Lajos utcán, az Arany János, a Rákóczi és a Vasút úton. Két raklapnyi hideg aszfaltot használtunk fel.

A polgármester elmondta, sokan támogatják ezt a kezdeményezést. Az önkéntes munka az összefogáson kívül azért is nagyon pozitív, mivel így sokkal kisebb költségráfordítással javíthatják az utak állapotát. A kátyúzás ezidáig mindössze 230 ezer forintba került, ha viszont munkadíj is terhelte volna, jóval mélyebben kellett volna a zsebébe nyúlnia az önkormányzatnak. Spórolni pedig fontos, hiszen több fejlesztésre is elkelne a pénz.

Az utakat csúfító lyukak mentén felverték a tönkrement útburkolatot, folyékony bitumen festékkel alapoztak, kihelyezték az aszfaltot és lapvibrátorral tömörítették azt.

Virág József polgármester törmeléket lapátolt, Polgár Lajos képviselő pedig alapozott a Vasút utca–Szolnoki út kereszteződésében
Fotó: Beküldött fotó

A polgármester saját aggregátorát és kompresszorát bocsátotta rendelkezésre a munkákhoz, Csíkos Tamás alpolgármester gyémántkorongos vágógéppel és vésőgéppel járult hozzá a javítások eredményességéhez.

A polgármester és az alpolgármester mellett Polgár Lajos önkormányzati képviselő, a helyi sportegyesület elnöke, Mákos István és Polgár Róbert is jelentős mennyiségű önkéntes munkát végzett.

– Fontosnak érzem, hogy személyesen is részt vegyek ezekben a megmozdulásokban, kivegyem részem a tennivalókból, hiszen ezek a társadalmi munkák közösségformáló erővel is bírnak – hangsúlyozta a polgármester.

Játszótérként használnák

Virág József polgármester arról is beszámolt, hogy nemrég a bunkerrel szemben, az úgynevezett „gödör” területén a jelenleg üres, füves játszóteret is rendbe tették közmunkások bevonásával. Négy pótkocsinyi avart takarítottak el onnan. A területet továbbra is gondozzák, nyírják a füvet, az az elképzelésük ugyanis, hogy az augusztus 20-i rendezvényt itt fogják megtartani. Az egykori játékok ugyan már nincsenek meg, mivel annyira elhasználódtak, hogy balesetveszélyessé váltak, de szeretnék majd ismét játszótérként működtetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában